Over ons

Visie

Plaagdiermanagement met respect voor de natuur.

Missie

Bedenken, maken en leveren van innovatieve oplossingen voor integraal plaagdiermanagement. Met onze producten en diensten bestrijden klanten op een verantwoorde wijze overlast door plaagdieren en voorkomen zij economische en ecologische schade.

Resultaat

Klanten krijgen sneller en beter inzicht in ongedierteactiviteiten. Hierdoor kunnen zij adequaat ingrijpen om escalatie en schade te voorkomen en het gebruik van gif te minimaliseren.

Het team

PestWatcher is een initiatief van drie gedreven ondernemers, ieder met een eigen kennisgebied. Zij dragen allemaal hun kennis en kunde bij in de ontwikkeling van PestWatcher. Daardoor zijn zij erin geslaagd een oplossing te bedenken en te maken die uitgaat van de praktijk van plaagdierbestrijding. Met verantwoorde producten en diensten en met respect voor de natuur.

Martin van der Bent

Martin van der Bent brengt kennis op het gebied van plaagdiermanagement mee. Martin was directeur en boardmember bij een van de grootste ongediertebestrijders van Europa. Hij heeft daarnaast 9 jaar ervaring als voorzitter van de NVPB, de Nederlandse Vereniging van Plaagdiermanagement Bedrijven.

Als voorzitter van de NVPB zag Martin dat vooral de grotere bedrijven in staat waren om met de veranderingen om te gaan en innovaties te omarmen. Dit heeft hem aangezet om innovaties bereikbaar te maken voor alle plaagdiermanagementbedrijven en de eindgebruikers.

Harry Viet en Ronald van Grunsven

Samen met Harry Viet (IT-specialist en R&D-manager) en Ronald van Grunsven (econoom en financieel manager) zette Martin PestWatcher op. Het concept is gebaseerd op IT-enabled technieken, waarmee bedrijven en PCO’s op een verantwoorde manier overlast bestrijden en schade voorkomen. Plaagdierbestrijders opereren efficiënter, hun werk is effectiever en ze beschikken over actuele data om intensief beleid te voeren. Het resultaat: minder plaagdieren, minder overlast, minder schade.

PestWatcher is lid van de NVPB

De NVPB is de branchevereniging van en voor Plaagdiermanagement Bedrijven in Nederland. De NVPB behartigt de belangen van 48 bedrijven die, wat betreft uitvoerende werkzaamheden, gezamenlijk zo’n 90% van de Nederlandse markt vertegenwoordigen. De vereniging streeft naar een verhoging van de kwaliteit en verdere professionalisering van de gehele branche. Om hieraan bij te dragen is het Keurmerk Plaagdiermanagement ontwikkeld.