Netwerkverbindingen voor plaagdiermanagement

Overal bereik met een publiek of privaat netwerk

Voor de datatransmissie van de sensoren naar de sensorcloud heeft u de keuze uit het publieke netwerk van KPN (NL) en een privaat netwerk met een eigen basisstation.

Welk netwerk u kiest hangt volledig afhankelijk af van uw situatie, eisen en wensen.

Let op: sensoren die geschikt zijn voor het KPN-netwerk kunnen niet communiceren via het private netwerk en vice versa.

Publiek KPN-netwerk

KPN biedt in Nederland een zeer uitgebreide dekking. Dat betekent dat u zelfs data kunt versturen vanuit sensoren op zeer afgelegen plekken. Ook wanneer u sensoren regelmatig verplaatst, hoeft u zich geen zorgen te maken over het bereik. Na verplaatsing maakt de sensor direct weer verbinding.

Abonnement
Voor het versturen van data heeft u een KPN-databundel nodig. Hiervoor sluit u een maanabonnement af. De databundel is gemaakt voor 10 sensoren. Gebruikt u meer sensoren? Dan neemt u meer bundels af.

Geen installatie nodig. Direct actief
Voor gebruik van het KPN-netwerk hoeft u niets te installeren. Zodra u een sensor activeert, zoekt deze direct contact met het netwerk en verstuurt de data naar de PestWatcher Sensorcloud.

Privaat netwerk

Een privaat netwerk heeft als groot voordeel dat u nergens aan vast zit en geen abonnementskosten betaalt. U richt het netwerk in zoals u dat wilt. Dat betekent ook dat u voor sensoren op afgelegen plekken misschien wel meer moet investeren om een goed bereik te garanderen.

Eigen hardware, eigen netwerk
Het eigen netwerk beging met een basisstation dat alle sensordata ontvangt en doorstuurt naar de sensorcloud. Het standaardbereik van een basisstation varieert van 50 – 2000m (afhankelijk van bebouwing). Wanneer u de antenne van het basisstation op een hoog punt installeert en er weinig obstakels zijn, jan het bereik oplopen tot 5 km. Op het basisstation kunt u 10.000 sensoren aansluiten.

Eenmalige investering, geen abonnementskosten
U betaalt alleen voor het basisstation. U heeft geen abonnementskosten voor data. Dus als u met een groot aantal sensoren werkt die een goed bereik hebben is een eigen netwerk vaak een goede keuze uit oogpunt van kosten.

Basisstations
Wanneer u kiest voor uw eigen privaat netwerk leveren wij het Basisstation Pro. Dit is geschikt voor gebruik binnen. U verbindt het station met een ethernet-kabel of een Mobile Wifi Router met internet. Let op dat deze router beschikt over een ethernet-poort voor een 4G-internetverbinding.

Het Basisstation Pro met SIM-slot is het alternatief wanneer u het basisstation op een buitenlokatie wilt inzetten. Door de robuuste Peli-case behuizing is deze bestand tegen regen en wind. U bepaalt zelf welke SIM-kaart u gebruikt. Een antenne voor groter bereik is optioneel.

PestWatcher is een complete dienst voor plaagdiermanagement. Via het publieke KPN-netwerk of uw eigen private netwerk verstuurt u data van sensoren naar de SensorCloud.

Netwerk-producten voor plaagdiermanagement

Publiek netwerk: KPN-databundel 10 sensoren

Met de KPN-databundel KPN werken uw sensoren rechtstreeks via het publieke netwerk van KPN. U heeft dekking in (vrijwel) geheel Nederland. Dit netwerk is de beste keuze wanneer u individuele sensoren in het buitengebied heeft of wanneer u sensoren vaak van positie wisselt.

Meer info.

Privaat netwerk: Basisstation Pro

Basisstation voor ontvangen en verzenden van data via uw eigen private netwerk. U kunt tot 10.000 sensoren aansluiten op één basisstation. Het basisstation Pro is geschikt voor plaatsing binnen.

Meer info.

Privaat netwerk: Basisstation Pro met SIM-slot

Verschilt van het basisstation Pro door het gebruik buiten. Met het SIM-slot kunt u ook verbinding maken met internet via een mobiel netwerk. U kiest zelf welke SIM-kaart u gebruikt. Wordt geleverd met omnidirectionele buitenantenne. Is bestand tegen regen en wind.

Meer info.

De meest complete range producten voor plaagdiermanagement